Zeevis is een bron van voedingsstoffen, zoals jodium. De meeste Nederlanders laten het bij de bekende vissoorten. Terwijl de zeeën, zeker de Noordzee, véél meer te bieden hebben.
In Fit met Voeding nr.2, 2022
Editorial van Gert Schuitemaker
‘Zielloos’ voedsel
In de rubrieken Wetenschap & …
Zeevis is een bron van voedingsstoffen, zoals jodium. De meeste Nederlanders laten het bij de bekende vissoorten. Terwijl de zeeën, zeker de Noordzee, véél meer te bieden hebben.
In de natuur is de rozenbottel een van de onbetwiste ‘vitamine C-bommen’, met ruim 400 mg vitamine C per 100 gram. In barre omstndigheden doen vogels én mensen er hun voordeel mee.
Het is lente! We gaan weer – fanatieker dan ooit – naar buiten om te sporten en te bewegen. Maar: voorkom problemen en blessures door verstandig te drinken, te eten en te suppleren.
Al gehoord van moringa? Het is een plant die gemakkelijk te kweken is en goed verwerkt kan worden tot supplement, mits dit zorgvuldig gebeurt. Maar waarom zou je het slikken?
Je kunt tegenwoordig moeilijk om kefir heen. Je leest in bladen en blogs dat het geweldig is voor de gezondheid. Maar maak het liever zelf, want de supermarkt biedt eigenlijk ‘nepkefir’.
Twee jaar geleden werden we overspoeld door de eerste ‘coronagolf’. Alle reden voor een terugblik, die begint in Italië en eindigt in Finland. Met vitamine D als verbindende factor.
Er ligt veel energie in opgeslagen, waar wij als mens enorm van kunnen profiteren. En wat weten we dat al lang …
Ze behoren tot de meest gebruikte medicijnen in Nederland: maagzuurremmers. Maar onschuldig zijn ze niet, en dit geldt zeker voor de ‘protonpompremmers’. Hoe het tij te keren?